Koszyk jest pusty...
Moje konto

Polityka prywatności

Sklep internetowy biustanasze.pl prowadzony pod adresem http://www.biustanasze.pl przez Venus Magdalena Pławska, ul.Suraska 4/5, 15-422 Białystok szanując prawo do prywatności swoich Klientów opracował poniższy dokument prezentujący zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania ich danych osobowych.

Naszym nadrzędnym celem jest zapewnienie Klientom ochrony prywatności na poziomie co najmniej odpowiadającym standardom określonym w obowiązujących przepisach prawnych, w szczególności w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., Nr 144, poz. 1204), ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926), oraz ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.) rozporządzeniu z dnia 29.0.04 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).
Państwa dane przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej: RODO. Podstawą naszego działania jest art. 6 ust. 1 lit. b i c RODO. Jeżeli wyraziliście lub wyrazicie Państwo zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych również na Państwa adres e-mail, to podstawą prawną jest także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych Klientów korzystających ze Sklepu jest Venus Magdalena Pławska, ul.Suraska 4/5, 15-422 Białystok (właściciel sklepu).

Zakres przetwarzania danych osobowych

Powierzone sklepowi  dane osobowe swoich Klientów obejmuje w swoim zakresie: adres e-mail, imię, nazwisko, adres zamieszkania, nr telefonu, adres wysyłki jeśli jest inny niż adres zamieszkania, traktowane są ze szczególną troską o ich bezpieczeństwo.

Podanie danych osobowych Klienta jest dobrowolne, jednak niezbędne do rejestracji w Sklepie. Podstawą weryfikacji konta w Sklepie jest podanie prawidłowego adresu e-mail podczas rejestracji oraz indywidualnego hasła.

Klient, który założył w Sklepie konto, może samodzielnie uaktualniać swoje dane. Zmiany danych osobowych można dokonać logując się na swoje konto. Każdy Klient ma prawo do wglądu, modyfikacji jak i usunięcia swoich danych osobowych. Usunięcie danych osobowych Klienta jest również możliwe po przesłaniu e-maila do Sklepu na adres: sklep@biustanasze.pl. Klient ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.

Powierzone Sklepowi dane osobowe nie są odsprzedawane podmiotom trzecim. Udostępniane są jedynie do zewnętrznej firmy księgowej w celu poprawnego funkcjowania sklepu i do firm kurierskich w celu doręczenia przesyłek do Klientów. Oba podmioty wg naszej wiedzy stosują się do nowj ustawy RODO.

W wypadku, gdy Klient podejmuje decyzję o dokonaniu płatności poprzez platformę PayU jest on przekierowany na stronę podmiotu autoryzującego transakcję - firmę PayU działającą pod adresem http://www.payu.pl. Sklep nie ma dostępu do danych kart kredytowych ani nie przechowuje danych z tych kart. W przypadku wybrania metody płatności PayU dane niezbędne do dokonania płatności są przekazywane do Centrum Autoryzacji płatności. Sklep nie ma dostępu, ani nie przechowuje danych niezbędnych do logowania w wybranym przy płatności banku.

W celach statystycznych i marketingowych przetwarzane są przez Sklep informacje dotyczące sesji, zainteresowań oraz danych demograficznych naszych użytkowników za pośrednictwem usługi Google Analytics. Do usługi Google Analytics nie trafiają dane pozwalające Google na identyfikacje użytkownika końcowego (np. imię, nazwisko, e-mail) oraz identyfikację urządzenia końcowego (np. numer telefonu w przypadku urządzeń mobilnych). 

Cel przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe Klientów Sklepu przetwarzane są w celu realizacji zamówień Klienta oraz w celu umożliwienia korzystania ze sklepu, jak również do wewnętrznych celów SKlepu dotyczących ewidencjonowania sprzedaży i klientów sklepu internetowego między innymi w celu podatkowym.

W przypadku gdy klient zapisze się dobrowolnie na listę newsletter (gazetki elektronicznej wydawanej i przesyłanej periodycznie przez Sklep), wyraża w ten sposób zgodę na otrzymywanie informacji o charakterze marketingowym. Jego dane są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji usługi newsletter. Sklep nie odsprzedaje ani nie udostępnia adresu e-mail podmiotom trzecim. Adres e-mail Klienta podlega takiej samej ochronie jak pozostałe dane osobowe. Każdy Klient usługi ma możliwość w każdej chwili dokonania zmiany bądź usunięcia podanego adresu e-mail.

Bezpieczeństwo przesyłanych danych 

Sklep ma zainstalowany certyfikat SSL, ktory jest narzędziem zapewniającym ochronę witryny internetowej, a także gwarantem zachowania poufności danych przesyłanych drogą elektroniczną. Certyfikat SSL to rodzaj specjalnego zabezpieczenia polegający na kodowaniu danych przed ich wysłaniem z przeglądarki Użytkownika i dekodowaniu po bezpiecznym dotarciu na serwer Sklepu. Informacja wysyłana z serwera do Użytkownika jest również kodowana, a po dotarciu do celu dekodowana. 

Pliki cookies

Informujemy, że ochrona prywatności wszystkich użytkowników serwisu www.biustanasze.pl to sprawa priorytetowa. Jednakże dzisiejszy Internet to pole oszustw i nieuczciwych praktyk, dlatego zgodnie z rozporządzeniem, obowiązującym od dn. 20.03.2013, wyjaśniamy jakie dane i sposób ich przetwarzania nasz serwis wykorzystywane.

Witryna www.biustanasze.pl stosuje mechanizm ciasteczek. Cookies to pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu osób odwiedzających nasz sklep, które zapamiętują indywidualne preferencje użytkownika. Dzięki takim plikom, podczas kolejnej wizyty, witryna pamięta podstawowe informacje, takie jak preferowany kolor, rozmiar, czy sposób wysyłki.

Użytkownik korzystający ze Sklepu jest anonimowy do czasu, aż sam zdecyduje inaczej. Adres IP Użytkownika jest przetwarzany przez Sklep tylko i wyłącznie w celach statystycznych. Nie jest on udostępniany podmiotom trzecim. Jednocześnie Sklep zastrzega sobie prawo przekazania adresu IP użytkownika organom ścigania w wypadku wykrycia działań mających na celu zniszczenie danych zawartych w Sklepie lub w inny sposób mogących wpłynąć na prawidłowość funkcjonowania Sklepu. 

Przeglądarka internetowa każdego Użytkownika może przechowywać pliki tekstowe, tzw. cookies. W plikach tych znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, w szczególności tych, które wymagają autoryzacji. Cookie jest to alfanumeryczny identyfikator, który utożsamiany jest z internetową przeglądarką, używanej przez. Dzięki cookies Sklep może gromadzić statystyki na temat sesji Użytkowników odwiedzających Sklep, co pozwala Sklepowi na lepsze dopasowanie oferty Sklepu do potrzeb Użytkownika. Dane, które Sklep gromadzi są całkowicie anonimowe i w żaden sposób nie pozwalają na zidentyfikowanie konkretnego Użytkownika. 

Sklep w trosce o bezpieczeństwo swoich Użytkowników nie przechowuje w plikach cookies danych osobowych Użytkowników Sklepu. Pliki te wykorzystywane są przez Sklep w następujących celach: - utrzymanie sesji Użytkownika, - dopasowania prezentowanej treści do preferencji Użytkownika, - tworzenia statystyk odwiedzin. 

PLIKI COOKIES NIE GROMADZĄ DANYCH OSOBOWYCH I INNYCH PRYWATNYCH INFORMACJI JAK NUMER KONTA, GDYŻ JEST TO NIEZGODNE Z POLSKIM PRAWEM. 

Z drugiej strony te same pliki są dla nas bogatym źródłem informacji, które jest wykorzystywane tylko i wyłącznie w celu ulepszania witryny, a co za tym idzie poprawy jakości naszych usług.

W procesie realizacji w/w wspomnianych celów Sklep może skorzystać z narzędzi oferowanych przez podmioty trzecie, lecz w żaden sposób nie udostępnia danych osobowych oraz danych, które mogłyby przyczynić się do identyfikacji Użytkownika za pomocą plików cookies.
Użytkownik ma możliwość odpowiediej konfiguracji przeglądarki, by uniemożliwić stosowanie plików cookies lub też ich automatyczne wymazywanie po zakończeniu wizyty w Sklepie. W większości przeglądarek internetowych w menu pomocy przeglądarki, Użytkownik może znaleźć informację jak zarządzać swoimi cookies. Znaleźć tam również można informację jak je usunąć oraz jak w przyszłości zablokować możliwość zapisania cookies na komputerze Użytkownika. 
Sklep nie rekomenduje usuwania cookies ani ich blokowania gdyż może to utrudnić dokonywanie zakupów w Sklepie, a w niektórych przypadkach całkowicie to uniemożliwić.

Przewiń do góry strony
Ładowanie...
facebook

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, analizowania ruchu na stronie i prowadzenia działań marketingowych. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?Polityka Prywatności

Tak